10.30- 11.00 Ankomst og registrering

11.00 Velkomst v. moderator Mathias Hammer
– Herunder kort præsentation af nøgletal for unge i foreningslivet, der viser hvorfor det er vigtigt at beskæftige sig med ungeindflydelse og hvad Demokrati NU DK gør særligt.

11.15 En ‘jävla bra’ metode
– Erfaringer fra det oprindelige svenske projekt ’Ungdomsinflytande nu’ v. Anna Rydborg og Erika Lindqvist.

11.30 Sammen er vi stærkere
– Erfaringer fra ’Demokrati NU DK’ v. Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS.

11.45 To modige bestyrelser
– Samtale mellem Mathias Hammer og Louise Broch (bestyrelsesmedlem, DAOS) og Kirsten Nielsen (næstformand, LGF).

12.00 De eftertragtede unge
– Samtale mellem Mathias Hammer og Louise Bouquin (ungerepræsentant, DAOS) og Benjamin Hansen (ungerepræsentant, LGF).

12.15 Unge og bestyrelser mødes
– Samtale mellem Mathias Hammer og Louise Bouquin, Benjamin Hansen, Kirsten Nielsen og Louise Broch om fællesmøderne, handlingsplan og fremtidsudsigter.

12.40 Frokost

13.20 Introduktion til markedsboder  – Gode eksempler på øget ungeinddragelse
– Repræsentanter fra markedsboderne præsenterer sig på scenen: FUK – Folkekirkens Ungdomskor, Grænseforeningen, Ax- Kulturorganisationer i Samverkan, Det Hem’lige Teater og Det Danske Spejderkorps.

13.30 Rundt på markedspladsen
– 5 markedsboder, 5 runder af 10 minutter

14.30 Speeddating: Hvem vil jeg lege med?
– Sæt dit navn ud for forskellige udsagn på ‘udfordrings-væggen’ og se hvilke andre deltagere, der står med samme udfordringer som dig. Efterfølgende samler AKKS op på det og sender en oversigt ud. Herefter er der mulighed for sparring og samarbejde på tværs af organisationer, kommuner m.m.

14.50 Afrunding og tak for i dag

 

Dem mødte du til Inspirationsdagen:

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og tv-vært på DR. Siden 2010 har han været tilknyttet DRs P2 som programvært. Du kender måske også Mathias Hammer fra tv, hvor han blandt andet ses som holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz. Mathias vil lede os sikkert gennem dagens forskellige programpunkter.
Anna Rydborg er formand for RUM – Riksförbundet Unga Musikanter og paraplyen Ax – Kulturorganisationer i Samverkan.  Hun er sammen med Erika Lindqvist initiativtager til det oprindelige svenske demokratiprojekt Ungdomsinflytande nu! og en af hovedforfatterne til metodebogen Inflytandeguiden. Anna har på trods af sin unge alder mange års erfaring, som aktiv i det svenske foreningslivs kultursektor med særligt fokus på lederskab.
erika-e1576849326515.jpg Erika Lindqvist er pædagog og projektleder. Hun er sammen med Anna Rydborg initiativtager til det oprindelige svenske demokratiprojekt Ungdomsinflytande nu! og en af hovedforfatterne til metodebogen Inflytandeguiden. Erika har mange års erfaring med det Svenske civilsamfund og har et stærkt engagement for alt der omhandler demokratisering og udvikling af non-profit organisationer. Til hverdag arbejder Erika for Sverok, en af Sveriges største ungdomsorganisationer.
kirsten-nielsen-lgf.jpg

Kirsten Nielsen er næstformand og eventudvalgsformand i LGF og har siddet i bestyrelsen siden 2015. Før det var hun aktiv i organisationen som rejseleder i Garderrejser siden 2001. I det daglige er Kirsten førtidspensionist.

benjamin-hansen-foto-mille-stengc3a5rd.jpg Benjamin Hansen er 26 år og har været bestyrelsesmedlem i LGF siden 2015. Han startede med at spille trommer i Bornholmer Garden, da han var 8 år. Som 14-årig blev han tambourmajor og som 18-årig fik han ansvaret for Bornholmer Gardens Trommekorps. Han er uddannet i virksomhedsstudier og kommunikation fra Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet. Han er samtidig bestyrelsesmedlem i Amatørmusik Danmark, Copenhagen Pride, og forperson for Pride Youth Denmark.
Louise Broch Louise Broch er 46 år, har været bestyrelsesmedlem i DAOS siden 1999, og er uddannet i musikvidenskab på Københavns Universitet. Louise spiller violin i sin fritid i Ensemble Felix og Kammerorkester Øresund. I sin ungdom var hun involveret i frivilligt bestyrelsesarbejde, både som bestyrelsesmedlem i MUKO (kor) og formand for KYS (strygere) samt rejsearrangør i KUSO (ungdomssymfoniorkeste
louise-lind-bouquin.jpg Louise Bouquin er 16 år, går til dagligt på Sankt Annæ Gymnasium og er ungerepræsentant for DAOS i Demokrati NU DK. Hun har spillet klarinet i snart 8 år og spiller med i samtlige orkestre og ensembler, hvilket er det, der har drevet hende til at blive ved. Hun mener, at fællesskabet i musikken ikke kan erstattes, så nu drømmer hun om at komme ind på konservatoriet i Paris.
Markedsboder: 
grc3a6nseforeningen.png Grænseforeningen er en folkeoplysende organisation, der anvender erfaring fra det dansk-tyske grænseland til at skabe dialog om identitet og danskhed. Grænseforeningens Elevambassadører og Kulturmødeambassadører består af unge og repræsentanter fra foreningen vil i denne bod fortælle hvordan de engagerer dem i foreningens arbejde.
axax-e1576151136300.png Erika Lindqvist fra Swerok og Anna Rydborg fra Ax- Kulturorganisationer i Samverkan uddyber i denne bod, hvordan de arbejder videre med demokratiprojektet Ungdomsinflytande nu! Og Inflytande guiden. Her er der samtidig mulighed for at stille yderligere spørgsmål til projektet og måske endda komme til at spille lidt brætspil.
fuk.jpeg

Folkekirkens Ungdomskor (FUK) er med sine 12.000 korsangere og korledere Danmarks største kororganisation. De har erfaring med at uddanne unge ledere mellem 16 og 22 år gennem kurset U-camp, og derefter inddrage dem i kursusledelsen på FUKs Sommerskole. I boden vil korkonsulent Kristine Vad fra FUK fortælle om U-camp, FUKs unge og det ungeseminar, der kommer til sommer.

det-hemlige-teater.png

En gruppe unge fra Jomfru Ane Teatret i Aalborg startede i slutningen af 80’erne Det Hem’lige Teater, der har fungeret som vækstlagsscene for primært unge lige siden. Teatret har bl.a. et Skuespillerråd, som varetager kommunikationen mellem teatrets personale og skuespillerne, og arrangerer forskellige sociale aktiviteter. I boden vil Heine Kristensen og Christopher Ankersen fra Det Hem’lige Teater fortælle om, hvordan teatret får de unge til at engagere sig under princippet om: At alle, som har tid og lyst kan være med.

DDS Det Danske Spejderkorps er en børne- og ungdomsbevægelse, der har til formål at udvikle mennesker til at blive selvstændige og påtage sig et medmenneskeligt ansvar i samfundet. DDS består af en bestyrelse kaldet Korpsledelsen, og de er blandt andet ansvarlige for at sikre udviklingen i organisationen. I Boden står Signe Marie Obel, som vil fortælle om DDSs erfaringer med at få de unge spejdere til at blive spejderledere, unges deltagelse i Korpsledelsen, og hvordan DDS generelt engagerer og arbejder med unge.
Musikalsk indslag:
carl ryelund 2

I løbet af inspirationsdagen vil fire tidligere elever fra OrkesterEfterskolen spille folkemusik under ledelse af Carl Ryelund. De kommer oprindeligt fra forskellige steder i Danmark – Men er nu samlet omkring København. De kommer blandt andet til at spille Gubben Wester af den svenske supertrio Väsen og et par af Carls egne numre Jørgens gånglåt og Fødselsdagspolska.

%d bloggers like this: