Musik hele livet?

Lørdag d. 29. september afholdt AKKS forskningskonferencen ‘Musik hele livet?’ i Vartov i København.

Her præsenterede en række af de mest toneangivende forskere fra udlandet deres forskning indenfor amatørmusik, og sidst på dagen diskuterede deltagerne, i 3 workshops, hvad de kan bruge forskningen til i det daglige arbejde og prøvede at sætte ord ord på hvilken forskning de synes, der mangler.

På konferencen offentliggjorde AKKS også et nyt dansk bidrag til forskningen; rapporten “Mod mere viden om amatørmusikken”, en oversigt over musikforskningen indenfor well-being eller velvære og velbefindende udarbejdet af Sofie Holm Nielsen.

Konferencen var støttet af Statens Kunstfond og Tuborg Fondet.

Du kan se programmet for dagen HER

I forbindelse med konferencen har AKKS efterfølgende udgivet et webmagasin, hvor du kan læse meget mere om konferencens oplæg, workshops, deltagernes udbytte af dagen m.m. Læs magasinet HER

 

Følgende forskere medvirkede på konferencen:

Sofie Holm Nielsen:

Kandidat i Pædagogisk Psykologi fra Aarhus Universitet med speciale i børns sociale og musikalske udvikling, samt bachelor i Musikvidenskab. Hun har arbejdet på flere forskningsprojekter og har erfaring som musikpædagog og korleder. Sofie arbejder pt. som underviser på VIA pædagoguddannelsen.

Sofie foto
Sofie Holm Nielsen

Stephanie E. Pitts:
Professor v. Department of Music, The University of Sheffield, UK.
Pitts har i sin forskning blandt andet haft fokus på musikalsk deltagelse, musikundervisning og publikumsoplevelser og har i 2018 udgivet rapporten ’Making Music, Making Communities’, som undersøger hvilken betydning kor, orkestre m.v. kan have for deres lokalmiljø og vice versa.

Stephanie E. Pitts

 

 

 

 

 

 

Töres Theorell:
Professor Emeritus v. Stressforskningsinstituttet, Karolinska Instituttet, Stockholm.
Theorell har bl.a. forsket i sammenhængen mellem kulturelle aktiviteter og helbred, herunder om musik kan på- eller modvirke stress. Theorell har bl.a. skrevet bogen ’Noter om musik och hälsa’ og senest i samarbejde med Lars Ole Bonde “Music and Public health”.

Töres Theorell

Even Ruud:
Professor Emeritus v. Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo samt Professor Emeritus ved Norges Musikkhøgskole.
Ruud har i sin forskning bevæget sig indenfor musikterapi, musikpædagogik, musikpsykologi og musik og kulturforståelse og har bl.a skrevet bogen ’Musikk og Identitet’.

Even Ruud