Musik hele livet?

Lørdag d. 29. september afholder AKKS forskningskonferencen ‘Musik hele livet?’ i Vartov i København.

Her vil en række af de mest toneangivende forskere fra udlandet præsentere deres forskning indenfor amatørmusikken, og der vil være workshops, hvor deltagerne kan diskutere hvad vi kan bruge forskningen til i det daglige arbejde og være med til at sætte ord på hvilken forskning der mangler.

På konferencen offentliggøres også et nyt dansk bidrag til forskningen; rapporten “Mod mere viden om amatørmusikken”, der er en oversigt over musikforskningen indenfor well-being eller velvære og velbefindende udarbejdet af Sofie Holm Nielsen.

Konferencen er støttet af Statens Kunstfond og Tuborg Fondet.

Du kan se programmet HER

Følgende forskere vil medvirke på konferencen:

Sofie Holm Nielsen:

Kandidat i Pædagogisk Psykologi fra Aarhus Universitet med speciale i børns sociale og musikalske udvikling, samt bachelor i Musikvidenskab. Hun har arbejdet på flere forskningsprojekter og har erfaring som musikpædagog og korleder. Sofie arbejder pt. som underviser på VIA pædagoguddannelsen.

Sofie foto

Sofie Holm Nielsen

Stephanie E. Pitts:
Professor v. Department of Music, The University of Sheffield, UK.
Pitts har i sin forskning blandt andet haft fokus på musikalsk deltagelse, musikundervisning og publikumsoplevelser og har i 2018 udgivet rapporten ’Making Music, Making Communities’, som undersøger hvilken betydning kor, orkestre m.v. kan have for deres lokalmiljø og vice versa.

Stephanie E. Pitts

 

 

 

 

 

 

Töres Theorell:
Professor Emeritus v. Stressforskningsinstituttet, Karolinska Instituttet, Stockholm.
Theorell har bl.a. forsket i sammenhængen mellem kulturelle aktiviteter og helbred, herunder om musik kan på- eller modvirke stress. Theorell har bl.a. skrevet bogen ’Noter om musik och hälsa’ og senest i samarbejde med Lars Ole Bonde “Music and Public health”.

Töres Theorell

Even Ruud:
Professor Emeritus v. Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo samt Professor Emeritus ved Norges Musikkhøgskole.
Ruud har i sin forskning bevæget sig indenfor musikterapi, musikpædagogik, musikpsykologi og musik og kulturforståelse og har bl.a skrevet bogen ’Musikk og Identitet’.

Even Ruud

 

 

 

 

 

Konferencen moderes af:

Susan Fazakerley:

Cand. phil i Teatervidenskab og sekretariatsleder i AKKS siden 2010. Susan har arbejdet som forskningsassistent på flere rapporter, bl.a. ‘Magiske Øjeblikke – unge mellem netværks- og foreningskultur’ og har derudover været projektkoordinator i Dansehallerne og på Københavns Internationale Teater. Susan er også præsident for den europæiske netværksorganisation Amateo og er indimellem både oplægsholder og moderator her.

susanfaza

Susan Fazakerley

Prisen for at deltage i konferencen samt forplejning hele dagen er 400 kr. Dette inkluderer en kopi af rapporten “Mod mere viden om amatørmusikken”

Tilmelding til konferencen kan ske via dette link: Tilmelding ‘Musik hele livet?’

Har du nogle spørgsmål til konferencen, er du velkommen til at kontakte Mette Dahl Trudslev på mette@akks.dk

Reklamer