Unge i ledelsesarbejde?

Mellem gammelmandsvælde og ungdomsanarki

I foråret 2018 gennemførte AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd – en række samtaler med sine medlemsorganisationer, der tog temperaturen på amatørmusikken. Et af de gennemgående temaer i samtalerne var, at de ikke kunne tiltrække de unge til det ledende arbejde i bestyrelser og udvalg og at det derfor var Tordenskjolds gråhårede soldater, der tegnede amatørmusikkens frivillige organisationer ledelsesmæssigt.

I samarbejde med DAOS – Dansk Amatørorkester Samrvirke og med inspiration fra et svensk projekt skabte AKKS derfor projektet Demokrati NU DK, der via faciliterede processer med to musikorganisationer har udviklet en metode, der er et bud på at løse, hvad der i vores optik er både et demokratisk og organisatorisk problem – ikke kun for amatørmusikken, men for hele det frivillige kulturelle og folkeoplysende foreningsliv.

Nu er første del af projektet slut, og vi har fået en lang række spændende erfaringer med i bagagen. Dem vil vi rigtig gerne erfaringsudveksle med andre. Derfor inviterer vi til en Inspirationsdag om “Unge i ledelsesarbejde”, hvor du vil møde de modige deltagere fra Demokrati NU DK og kan gå på opdagelse i andre foreninger og organisationers erfaringer. En dag med markedsboder, underholdning og fagligt udbytte.

På dagen vil du møde moderator Mathias Hammer (kendt fra P2 og DR K), skaberne af det originale svenske projekt, repræsentanter fra de to deltagende organisationer,  gode eksempler på ungeinddragelse samt nogle musikalske indslag dagen igennem.

Inspirationsdagen finder sted:

d.  22. januar 2020 kl. 11-15
Mogens Dahl Koncertsal
Snorresgade 22
2300 København S

Tilmelding til inspirationsdagen HER

Foreløbigt program for dagen:

10.30- 11.00 Ankomst og registrering

11.00 Velkomst v. moderator Matthias Hammer
– Herunder kort opsummering af nøgletal for området, der viser hvorfor det er vigtigt at beskæftige sig med ungeindflydelse og hvad Demokrati NU DK gør særligt.

11.15 From Sweden with love
– Erfaringer fra det oprindelige svenske projekt ’Ungdomsinflytande nu’ v. Erika Lindqvist

11.30 Sammen er vi stærkere
– Erfaringer fra ’Demokrati NU DK’ v. Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS

11.45 To modige bestyrelser
– Samtale mellem Mathias Hammer og Benjamin Hansen (bestyrelsesmedlem, LGF) og Louise Broch (bestyrelsesmedlem, DAOS)

12.00 De eftertragtede unge
– Samtale mellem Mathias Hammer og Louise Bouquin (ungerepræsentant, DAOS) og en ungerepræsentant fra LGF

12.15 Unge og bestyrelser mødes
– Samtale mellem Mathias Hammer og Louise Bouquin, Benjamin Hansen og Louise Broch om fællesmøderne, handlingsplan og fremtidsudsigter.

12.40 Frokost

13.20 Introduktion til markedsboder  – Gode eksempler på øget ungeinddragelse
– Repræsentanter fra markedsboderne præsenterer sig på scenen

13.30 Rundt på markedspladsen
– 5 markedsboder, 5 runder af 10 minutter

14.30 Speeddating: Hvem vil jeg lege med?

14.50 Afrunding og tak for i dag

Konferencens deltagere:

8e372864-a13a-4846-81da-41023e58fd5d

 

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og tv-vært på DR. Siden 2010 har han været tilknyttet DRs P2 som programvært. Du kender måske også Mathias Hammer fra tv, hvor han blandt andet ses som holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz. Mathias vil lede os sikkert gennem dagens forskellige programpunkter.

 

erika-e1575367147159.jpg

 

Erika Lindqvist er pædagog og projektleder. Hun er en af initiativtagerne til det oprindelige svenske demokratiprojekt Ungdomsinflytande nu! og en af hovedforfatterne til metodebogen Inflytandeguiden. Erika har mange års erfaring med det Svenske civilsamfund og har et stærkt engagement for alt der omhandler demokratisering og udvikling af non-profit organisationer. Til hverdag arbejder Erika for Sverok, en af Sveriges største ungdomsorganisationer.