Con Amore Kulturpris

Nu skal kommunen med det bedste kulturliv findes

Kultur skabes med kærlighed, og derfor uddeler amatørorganisationerne AKKS og DATS nu igen Con Amore Kulturprisen, hvor kommunen med de bedste rammer og den største kærlighed til amatørkulturen skal findes.

Con Amore Kulturprisen hylder kommunernes vigtige opbakning og støtte til amatørkulturen, og nu kan både enkeltpersoner og foreninger indstille kommunerne. Fristen er 23. maj 2018, og man indstiller kommunen ved at sende en mail til akks@akks.dk. Mailen skal indeholde begrundelse for indstillingen på mindst 10 linjer – og maksimalt tekst svarende til en A4-side. Send gerne bilag og billedmateriale med.

Kulturprisen gives til den kommune, som – ”med kærlighed” – gør en ekstraordinær indsats for at få det lokale foreningsbaserede kulturliv til at blomstre. Samtidig er tanken bag Con Amore Kulturprisen, at vinderkommunen kan tilskynde kulturindsatsen i andre kommuner.

En kommune kan f.eks. indstilles for at skabe ekstra gode rammer for amatørmusikken eller -teatret, for at have en nytænkende politik på amatørkulturområdet, eller for at lykkes med at række ud til borgerne med kulturtilbud på en ny måde – alle forslag er velkomne.

”Kultur – og især den man selv skaber – spiller en stor rolle i folks hverdag. Den er med til at skabe fællesskab og identitet lokalt, og vigtigheden af foreningernes lokale samarbejder med kommunerne må ikke undervurderes. Det er de mange gode samarbejder mellem foreninger og kommuner rundt om i landet, vi hylder med Con Amore Kulturprisen”, udtaler Susan Fazakerley, Sekretariatsleder ved AKKS og Thomas B. Wilckens, generalsekretær for DATS.

Som en særlig bonus udlodder AKKS og DATS en præmie på 8.000 kr. til de personer eller foreninger, som har indstillet den endelige vinderkommune. Con Amore Kulturprisen uddeles til et stort awardshow i forbindelse med Kulturmødet på Mors 2017.


Tidligere vindere:

 

SONY DSC

2017: Høje Taastrup Kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

SONY DSC

2016: Herning Kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

2015: Sønderborg kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

2014: Frederiksberg kommune (uddelt på Folkemødet, Bornholm)

Reklamer