Con Amore Kulturpris

Nu skal kommunen med det bedste kulturliv findes

Kultur skabes med kærlighed, og derfor uddeler amatørorganisationerne AKKS og DATS nu igen Con Amore Kulturprisen, hvor kommunen med de bedste rammer og den største kærlighed til amatørkulturen skal findes.

Con Amore Kulturprisen hylder kommunernes vigtige opbakning og støtte til amatørkulturen, og nu kan både enkeltpersoner og foreninger indstille kommunerne. Fristen er 26. maj 2019, og man indstiller kommunen ved at sende en mail til akks@akks.dk. Mailen skal indeholde begrundelse for indstillingen på mindst 10 linjer – og maksimalt tekst svarende til en A4-side. Send gerne bilag og billedmateriale med.

Kulturprisen gives til den kommune, som – ”med kærlighed” – gør en ekstraordinær indsats for at få det lokale foreningsbaserede kulturliv til at blomstre. Samtidig er tanken bag Con Amore Kulturprisen, at vinderkommunen kan tilskynde kulturindsatsen i andre kommuner.

Ved indstilling af kommunen skal der lægges vægt på:

  • at den skaber gode rammer for amatørkulturens udøvere
  • at den har en nedskrevet kulturpolitik
  • at den støtter nye, banebrydende projekter
  • at den møder amatørkulturen med lydhørhed og praktisk og/eller økonomisk opbakning.
  • Indstillingen kan også indeholde ting, som ikke er indeholdt i ovenstående, men som indstilleren er særlig glad for.

”Kultur – og især den man selv skaber – spiller en stor rolle i folks hverdag. Den er også med til at skabe lokalt fællesskab og identitet. Vigtigheden af foreningernes samarbejder med kommunerne kan derfor ikke undervurderes. Det er de mange gode samarbejder mellem foreninger og kommuner rundt om i landet, vi hylder med Con Amore Kulturpris”, udtaler Susan Fazakerley, Sekretariatsleder ved AKKS og Pia Longet, sekretariatsleder for DATS.

Con Amore Kulturpris 2019 uddeles til et stort awardshow i forbindelse med Kulturmødet på Mors. Med en præmie på 8.000 kr. belønner AKKS og DATS den enkeltperson eller forening, som har indstillet den endelige vinderkommune. Pengene skal bruges på kulturel aktivitet efter indstillerens valg og de er skattepligtige.

Foto: Axel Gadegaard fra forestillingen “Undskyld” af Bagsværd Amatør Scene.

Tidligere vindere:

 

Rudersdal vinder 2018

2018: Rudersdal Kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

Høje-Taastrup modtager af Con Amore Kulturpirs 2017

2017: Høje Taastrup Kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

SONY DSC

2016: Herning Kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

2015: Sønderborg kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

2014: Frederiksberg kommune (uddelt på Folkemødet, Bornholm)