Con Amore Kulturpris

For at sætte positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen, uddeler AKKS og DATS ”Con Amore Kulturpris”.

Prisen, der tidligere gik under navnet Årets AmatørKulturKommune, er blevet uddelt hvert år siden 2014.

Con Amore Kulturpris gives til den kommune, der via en særlig indsats arbejder for at forbedre og/eller forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår lokalt.

Vi lægger vægt på at en kommune/forvaltning lever op til en eller flere af følgende kriterier:

  • skaber gode økonomiske og lokalemæssige rammer for amatørkulturen
  • har en nytænkende politik på amatørkulturområdet
  • opleves som gode samarbejdspartnere og lydhøre overfor amatørerne
  • har skabt et nyt banebrydende projekt/tænkt i nye samarbejdsbaner der berører amatørerne

Alle forslag er velkomne. Som en særlig bonus belønner AKKS og DATS med en præmie på 8.000 kroner til de personer eller foreninger, som har indstillet den endelige vinderkommune.

Er det din kommune der skal have prisen?

Så er det nu, du skal gøre dine lokale ildsjæle og kulturforeninger opmærksomme på, at de har mulighed for at indstille netop deres kommune til at modtage Con Amore Kulturpris. Både enkeltpersoner og foreninger kan indstille en kommune senest d. 23. maj 2017. Du indstiller ved at sende en mail til akks@akks.dk med min. 10 linjer og max. 1 sides tekst (+ evt. bilag og billedmateriale), hvor du beskriver, hvorfor du/din forening indstiller den pågældende kommune. Alle indstillinger vil blive behandlet ens.

Ultimo maj 2017 nominerer en kompetent jury tre kommuner, hvoraf den endelige vinder afsløres ved et festligt og farverigt awardshow i forbindelse med Kulturmødet Mors 2017 d. 24.-26. august.

Tidligere vindere:

SONY DSC

2016: Herning kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

 

 

 

 

 

2015: Sønderborg kommune (uddelt på Kulturmødet, Mors)

2014: Frederiksberg kommune (uddelt på Folkemødet, Bornholm)