Site icon Amatørkultur i Danmark

DATS afslutter fejringen af Dansk Teater 300 år

En af de store satsninger i DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst i 2022, har været at deltage i fejringen af Dansk Teater 300 år og sikre amatørteatrets stemme. Det er bl.a. sket ved at gennemføre en skrivekonkurrence, der nu kulminerer med en samlet visning af alle vinderstykker ved en stort anlagt Shortplay Galla.

I anledning af Dansk Teater 300 År udskrev DATS i 2021 en skrivekonkurrence: Skriv et shortplay, altså et teaterstykke, som maksimalt varer 15 minutter.

DATS ser det som en meget væsentlig opgave at understøtte ny, dansk dramatik, forklarer DATS’ generalsekretær Pia Longet. Derfor valgte vi som en del af fejringen at udskrive en konkurrence, som både nye og garvede dramatikere kunne deltage i. At det netop blev shortplays, vi valgte at satse på, er der flere årsager til. Det er en spændende og udfordrende teaterform, som vi i amatørteatrets verden nyder at arbejde med. Et teaterstykke på blot 15 minutter giver gode muligheder for at afprøve noget nyt, og at spille flere forskellige stykker. Ikke mindst, så er det en super måde for nye instruktører at afprøve instruktørrollen på, uden at det er helt uoverskueligt.

Ud af 99 indsendte shortplays blev der kåret 10 vinderstykker, som mange af DATS’ medlemmer siden har arbejdet med. Nu kulminerer det arbejde ved DATS’ Shortplay Galla, der finder sted den 4. februar kl. 16 i Magasinet, Farvergåden 19, 5000 Odense C.

Her vil forskellige teatergrupper fra alle hjørner af Danmark opføre hver ét af de nye stykker, som på hver deres måde er sjove, tankevækkende, spændende, eksperimenterende og lærerige.

Det bliver første og eneste gang man kan opleve alle de nyskrevne stykker på samme scene i løbet af et par timer. Der er gratis adgang til arrangementet, som du kan læse mere om, hvordan du kan deltage i HER

I den forbindelse udtaler Pia Longet

”Jeg er simpelthen så glad for, at det er lykkedes at få de mange grupper til at stille op og vise stykkerne. Der var fra starten ingen som helst tvivl om, at DATS selvfølgelig skulle være med i fejringen af Dansk Teater 300 År. En stor drøm var, at der kunne inviteres til en gratis oplevelse af spændende teater, og det er det, vi byder på nu som en grande finale på hele DATS’ fejring af dansk teater. Vi håber virkelig, at der er mange som har lyst til at komme og se med – man skal blot lige downloade gratis billetter, inden man dukker op, så vi ved, hvor mange der kommer.

Du kan downloade din gratis billet HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: DATS

Exit mobile version