Midt i alle de forfærdelige nyheder fra Ukraine er der trods alt et lyspunkt. Overalt, hvor flygtningene søger hjælp i Danmark mødes de af åbne arme og det gælder også foreningslivet. Herunder de amatørkulturelle foreninger.

Trods al den gode vilje, kan det imidlertid være svært at koble flygtningene til lige netop det tilbud, de har brug for og lyst til. Det er en udfordring, som DFS – Dansk Folkeoplysnings Samråd vil være med til at løse.

For at kunne gøre det vil DFS i første omgang gerne have så mange eksempler på folkeoplysende, herunder amatørkulturel hjælp til ukrainske flygtninge som muligt.

Er din scene, dit kor eller dit orkester involveret i den type aktiviteter, vil vi derfor opfordre jer til at tage kontakt til Frederik Thorkild Bjerglund Madirazza på ftm@dfs.dk eller på 33 26 03 71, så samler han de gode eksempler og vi lover at dele dem.

Imens vi venter på det, kan du allerede nu finde 7 gode råd til, hvordan du byder flygtninge velkommen i din forening udarbejdet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Rådene er rettet mod børn og unge, men kan anvendes af alle. Se dem HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Pixabay

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: