Yderligere genåbning

Der er netop indgået en ny politisk aftale om yderligere udfasning af restriktioner. Aftalen indebærer at kravet om mundbind/visir ophæves fra den 14. juni på alle områder undtagen i den kollektive transport.  Ophævelsen gælder derfor også for det amatørkulturelle foreningsliv.

Kravet om coronapas ophæves ligeledes for fritids- og foreningsaktiviteter, herunder de amatørkulturelle, fra den 14. juni .

Det indendørs forsamlingsforbud hæves til 250 personer fra 1. juli og på samme vis er det planen at afstandskravet – om alt går vel – ophæves 1. september.

Kulturministeriet har i forbindelse med udfasningen udarbejdet en række retningslinjer for afholdelse sommeraktiviteter, herunder sommerlejre, spejderlejre, stævner m.v. med indendørs deltagelse af flere personer end det til enhver tid gældende forsamlingsforbud. Du kan læse retningslinjerne HER

Du kan læse Kulturministeriets Q&A med information om de til enhver tid gældende retningslinjer HER

Du kan i øvrigt læse aftalegrundlaget HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Engin Akyurt, Unsplash.com