Det er nu muligt at afholde fysiske generalforsamlinger indenfor det amatørkulturelle foreningsliv, hvis de afholdes i overensstemmelse med de krav og retningslinjer, der gælder for for afholdelse af konferencer og møder med erhvervsmæssige eller faglige formål.

Kort fortalt går retningslinjerne for afholdelse af  konference- og mødeaktiviteter ud på at der maksimalt må være 1000 deltagere. For konferencer og møder med over 500 deltagere gælder dog krav om fordeling i adskilte sektioner af 500 personer med bl.a. egen ind- og udgang og krav om sundhedsplan. Det betyder at man mindst 14 dage inden afviklingen af en konference eller et møde med over 500 deltagere skal  udarbejde en sundhedsplan, der bl.a. skal indeholde oplysninger om den planlagte sektionsopdeling. Derudover skal lokalerne efterleve et arealkrav på 4 m2 pr. deltager, dog 2 m2, hvis deltagerne i det væsentlige sidder ned. Ligesom der er krav om coronapas og mundbind/visir m.m.

Den gode nyhed fremgår af afsnittet om  foreningsaktiviteter i  Kulturministeriets Q&A af 7. maj 2021, som du kan læse HER

De nærmere retningslinjer for konference og mødevirksomhed finder du HER

Tekst: Susan Fazakerley

Photo:  Edwin Adrade, Unsplash

 

 

 

 

 

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: