Genåbning af amatørkulturen

For amatørkulturens foreninger, kor/orkestre/ensembler/garder/ bands/grupper/scener mv., er udmeldingen pr. 22 marts om planen for en genåbning af Danmark ikke helt klar. Der er to datoer i spil, 6. maj og 21. maj, og det er under afklaring i ministeriet, hvilken af de to datoer, der gælder os.

Desuden er det endnu ikke afgjort, hvilke afstands- og arealkrav, der kommer til at gælde, ligesom forsamlingsloft ikke er fastlagt endnu.

Det gør det umuligt at sige noget konkret om, hvilke vilkår vi kan åbne under.

Dertil kommer bestemmelserne om coronapas, som også rummer et antal spørgsmål. Organisationerne på området har bedt om svar på en række faktorer, som skal overvejes. Først og fremmest, om det skal anvendes i forbindelse med almindelige øveaftener o. lign. og i givet fald, hvilke konsekvenser, det har.

Tekst: Susan Fazakerley