I forlængelse af AKKS’ deltagelse i Kulturministeriets sektorpartnerskaber for Idræt og foreningsliv, har AKKS’ medlemssammenslutninger, Amatørmusik Danmark og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst, udarbejdet hvert sit notat vedr. en evt. indførelse af coronapas i foreningslivet.

Det vil nemlig ikke være uden udfordringer for det amatørkulturelle foreningsliv, hvis tankerne om at indføre et coronapas, som et led i en sikker og sundhedsmæssig forsvarlig genåbning af Danmark, bliver en realitet.

På den ene side er coronapasset en mulighed for at få genåbnet amatørkulturens større events, som stævner og friluftsspil, men samtidig vil en indførelse uden tvivl blive en udfordring i forhold til foreningernes frivillige kræfter, der pludselig vil blive en slags kontrollerende myndighed.

Samtidig rejser en evt. indførelse mange spørgsmål om behandlingen af personoplysninger, ressourcer, tidshorisont og mandat.

Du kan læse Amatørmusik Danmarks notat vedr. coronapas HER

Du kan læse DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunsts notat vedr. coronapas HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Lukas fra Unsplash

Tags:

Comments are closed

%d