En række organisationer indenfor amatørmusikken og amatørteatret har udarbejdet to notater om amatørkulturens  ønsker til en genåbning af områdets aktiviteter når det bliver muligt. Notaterne er udarbejdet på baggrund af møderne i Kulturministeriets sektorpartnerskab for idræt og foreninger og et møde med Kulturministeriets genstartsteam.

Fælles for de to notater er først og fremmest ønsket om en genåbningsplan, så planlægningen af områdets aktiviteter kan gå i gang.  Herudover peger både amatørmusikken og amatørteatret på behovet for fortsat adgang til hjælpepakker, samt langsigtede genstartspakker og ikke mindst klare retningslinjer i den periode, hvor der åbnes for aktiviteter.

Ønskerne udspringer af erfaringerne fra nedlukningen i efteråret og tager udgangspunkt i den virkelighed som de lokale foreninger og landsdækkende organisationer oplever.

Du kan læse notatet fra amatørmusikken, der er udarbejdet i fællesskab af Amatørmusik Danmark, KOR72, DAOS – Dansk Amatørorkester Samvirke og AKKS HER

Du kan læse notatet fra amatørteatret, der er udarbejdet af DATS – Dansk Amatør Teater og Scenekunst HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Arek Socha, Pixabay

Tags:

Comments are closed

%d