Stigende smittetal lukker desværre fra på onsdag den 9. december delvist 38 kommuner i Danmark. Nedlukningen rammer også amatørkulturens foreninger og aktiviteter, da alle indendørssteder hvor der udøves kultur- og idrætsaktiviteter i de 38 kommuner skal holdes lukket for offentligheden indtil 3. januar 2021. Det samme gælder teatre, spillesteder, biografer, museer m.m.
De nye restriktioner indebærer generelt:
- Forlængelse af de allerede gældende nationale tiltag indtil 28. februar 2021, herunder anbefalinger om begrænsning af social kontakt og forsamlingsforbuddet.
- Udbredelse en række af de særlige tiltag gældende for 18 kommuner i Hovedstadsområdet til i alt i 38 kommuner i Danmark.
- Indføring af en ’storby- og Sjællandspakke’, der gælder for følgende dele af Danmark: Hele Region Hovedstaden (Bornholm undtaget), Greve, Solrød, Faxe, Køge, Roskilde, Lejre, Slagelse og Vordingborg Kommune samt Århus og Odense.
De særlige restriktioner om nedlukning gælder følgende 38 kommuner: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus
Amatørkulturen rammes de 38 steder i og med at idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet lege- og badelande, idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler mv.
I forbindelse med den delvise nedlukning i de 38 kommuner udtaler kulturminister Joy Mogensen:
“Vi kan desværre se, at de tiltag vi har taget i Hovedstaden ikke er tilstrækkelige. Samtidig stiger smitten nu andre steder i landets store provinsbyer. Derfor er det nu nødvendigt med nye restriktioner og lokale nedlukninger. Det rammer også kultur-, idræts- og foreningslivet. Det er hårdt – men det er nødvendigt. Vi har gennem hele coronakrisen holdt hånden under blandt andet idræts-, forenings- og kulturlivet med kompensation og hjælpepakker. Mange har fået hjælp, og mange får fortsat hjælp. Vi viderefører nu hjælpepakkerne frem til udgangen af februar, og de tvangslukkede dele af erhvervs-og kulturlivet, som dermed ikke har omsætning i perioden, vil med de eksisterende hjælpepakker få adgang til kompensationsordningerne for selvstændige mv. samt fuld dækning for faste omkostninger og lønkompensation”.
Læs også Kulturministeriets Q & A HER
De nye retningslinjer opdateres løbende.
Tekst: Susan Fazakerley
Comments are closed