Den 27. november offentliggjorde koralliancen, der er et nationalt netværk af demokratisk opbyggede kororganisationer, et åbent brev til kultur- og kirkeminister Joy Mogensen med overskriften “De demokratiske korforeninger kan opfylde din vision, Joy!”.

Kære Joy!
Alle børn skal have mulighed for et aktivt og skabende liv med musik og andre kunstarter. Sådan lød din smukke vision i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet. Du skrev også, at regeringen ønsker at afsætte ekstra 50 mio. kr. om året i 2021 og 2022 til kulturinitiativer.
I Koralliancen hilser vi dit initiativ velkomment. Vi er de mest oplagte medspillere til at hjælpe med at føre din vision ud i livet, og som det nationale netværk af frivillige, deltagende korsangere og engagerede korledere, står vi klar til at hjælpe dig.
Stemmen er menneskets første instrument, der tages i brug lige fra fødslen. Sang er den direkte og empatiskabende vej ind i musikkens verden, og det er en nem vej, fordi man leger sig ind i et musikalsk fællesskab.
Der findes i dag tusindvis af kor i landets foreninger og kirker. Vi skaber den musikalske fødekæde med sang som den første indgang til musikken – et solidt fundament for senere at lære også at mestre et instrument i musik- og kulturskolerne.
Musik til alle børn er en både rigtig og flot vision. Den kan øge både livskvaliteten og den mentale sundhed for det enkelte barn – men styrker også fællesskabet, den fælles identitet og på sigt sammenhængskraften i samfundet. Sang og musik binder generationerne sammen.
Korforeningerne har i årtier lavet fællesskabsdannende holdundervisning, der kræver få ressourcer, og som er umiddelbart nemt at gå til også for mindre børn. Vi er båret af såvel professionelle som frivillige ildsjæle. Vi har inddragelse, demokrati og folkelighed dybt i vores DNA, og vi er allerede til stede overalt i landet. Dermed skal der ikke bygges noget nyt op fra grunden, men bygges videre på det liv, der allerede er.
Alt dette vil vi i Koralliancen gerne stille til rådighed for dig, Joy Mogensen. Vores stadigt voksende folkelige bevægelse med hundredevis af ildsjæle står på spring for at sparke din bold i mål! Sammen med musik- og kulturskolerne kan vi føre din og regeringens vision ud i livet: At alle børn skal have mulighed for at få et aktivt og skabende liv med musik.
Med venlig hilsen Koralliancen

 

Koralliancen er et nationalt netværk af danske demokratisk opbyggede kororganisationer. Tilsammen repræsenterer de hovedparten af korlivet i Danmark, – en  landsdækkende folkelig bevægelse med titusindvis af danskere, der deltager i korsang hver uge. Koralliancen hylder både bredden og eliten og rummer alt, lige fra babysalmesang, børnehave-, spire-, børne- og ungdomskor, til voksne amatør- og elitekor. Korene ledes af professionelle korledere, der typisk er uddannet på musikkonservatorier, universiteter, kirkemusikskoler og Børnekorakademiet. Du kan følge alliancen på  facebook HER

Tekst: Susan Fazakerley
Foto: Fra Koralliancens facebook

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: