Den anden kommune, der er nomineret til Con Amore Kulturpris 2020, som uddeles den 22. november via Zoom, er Roskilde kommune. Roskilde har bl.a. fokus på kulturliv i landsbyerne, en stor fleksibilitet samt god vejledning i forbindelse med Covid-19.

Con Amore Kulturpris uddeles hvert år til kommuner, der gør noget særligt for frivillig- og amatørkulturen.

”Lokale teatre, kor, orkestre og andre lokale kulturtiltag er virkelig pressede for tiden på grund af corona.  Derfor har vi valgt at uddele prisen lidt på trods, fordi der virkelig er brug for synlighed på området. Vi vil gerne hylde de kommuner, som støtter, anerkender og hjælper den lokale amatørkultur i en svær tid,” forklarer Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS.

Roskilde kommune har gjort en helt særlig indsats, når det kommer til amatørkulturen, lyder det fra juryen, som består af Birgit Overgaard og Christina Korsholm Mattson.

”I vores udvælgelse af Roskilde kommune som nomineret til prisen, har vi noteret os, at kommunen har en omfattende, meget tilgængelig og innovativ hjemmeside, hvor man føler at kommunen prioriterer kultur og fritid højt. Med ’ArrangørGuiden’ bliver man taget i hånden fra idé til færdigt arrangement. Herudover sætter de et spændende fokus på kultur i landsbyerne, mens kommunen i forbindelse med Covid-19 har skabt en overskuelig og tydelig vejledning om, hvordan man som amatørkulturel forening skal forholde sig,” understreger jurymedlem Birgit Overgaard.

Prisen Con Amore Kulturpris skulle oprindelig være uddelt på sommerens Kulturmøde på Mors, som jo desværre blev aflyst i fysisk form. Nu uddeler AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd i stedet prisen i forbindelse med deres lands- og repræsentantskabsmøde, der afvikles i en coronasikker udgave på Zoom  søndag 22. november 2020. De nominerede kommuner er Roskilde, Holstebro og Guldborgsund.

Hvis du har lyst til at deltage, så send en mail til mette@akks.dk. Alle er velkomne!

Tekst: Lene Grønborg Poulsen

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: