Covid-19 har stukket en stor kæp i hjulet på forenings- og kulturlivet i hele Danmark. AKKS uddeler nu Con Amore kulturprisen til de kommuner, som gør en ekstra indsats for amatørkulturen, også i en svær tid. De tre nominerede kommuner er Holstebro, Roskilde og Guldborgsund.

At kulturlivet har været presset under corona-krisen hersker der ingen tvivl om, når man kigger i den danske dagspresse. Men også frivillig- og amatørkulturen er lokalt mærkede af Covid-19. Og netop derfor har AKKS valgt at uddele Con Amore Kulturpris 2020 i en nedjusteret udgave i forbindelse med AKKS’ landsmøde på KulturØen i Middelfart d. 22. november.

“lokale teatre, kor, orkestre, og andre lokale kulturtiltag er virkelig pressede for tiden på grund af corona. Derfor har vi valgt at uddele prisen lidt på trods, fordi der virkelig er brug for synlighed på området. Vi vil gerne hylde de kommuner, som støtter, anerkender og hjælper den lokale amatørkultur i en svær tid” forklarer sekretariatsleder i AKKS, Susan Fazakerley.

De tre nominerede 

De tre nominerede kommuner befinder sig i vidt forskellige egne af landet. Det drejer sig om Holstebro, Roskilde og Guldborgsund kommune. ” Blandt de indstillede kommuner har vi valgt tre meget stærke og forskellige kandidater, der alle udmærker sig ved at have et særligt fokus på amatørkulturen. Det udmønter sig i et fokus på blandt andet samskabelse, en kulturel fødekæde, gode fysiske rammer, tilgængelige støttemuligheder samt en forståelig og god vejledning i forhold til corona-situationen” påpeger jurymedlem Birgit Overgaard.

I Guldborgsund kommune lægger man blandt andet vægt på samskabelse mellem kommune og kommunens kulturelle aktører, mens Roskilde kommune har fokus på det lokale kulturliv i landsbyerne samt en udførlig og tydelig ‘ArrangørGuide’ på deres hjemmeside. Endelig lægger Holstebro kommune vægt på, at talentarbejde, amatørlivet og det professionelle kunstmiljø er gensidigt afhængige, og miljøerne skal støttes og tænkes sammen.

“På den måde giver de tre kommuner nogle gode eksempler på, hvordan en kulturpolitik for amatørkulturen kan udtænkes og udføres. Vi håber selvfølgelig, at vi med prisen også kan inspirere andre kommuner landsdækkende til at gøre det samme. Det frivillige kulturområde er vigtigt lokalt, og området trænger til en håndsrækning – især i en krisetid” afslutter sekretariatsleder i AKKS Susan Fazakerley.

Læs mere om Con Amore Kulturpris HER

Tekst: Lene Grønborg Poulsen

Foto: Knud Volsing

 

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: