Endnu et svar fra kulturministeren

D. 19. juni modtog AKKS et svar fra kulturministeren på et brev sendt i fællesskab med DATS og Amatørmusik Danmark af 4. maj. Her takker hun bl.a. for den løbende orientering omkring amatørkulturens udfordringer under COVID-19 krisen, og udtrykker endnu engang forståelse for den vanskelige situation hele området står i.

Hun glæder sig dog samtidig over at hele foreningsområdet nu er genåbnet, også selvom det er med en række nødvendige restriktioner for nogle dele af området. Herunder nævnes bl.a.  problematikken omkring adgang til lokaler og opfordrer til at AKKS kontakter Kommunernes Landsforening direkte for en dialog om dette.

Kulturministeren nævner i sit svar en række puljer, som hun mener kan være aktuelle for de amatørkulturelle foreninger at være opmærksomme på:  Det drejer sig om en pulje på 200 mio. kr. til kommunale sommeraktiviteter for børn og unge, lokalforeningspuljen, som administreres af DUF og som er blevet udvidet til mere end at dække spejderne, samt en pulje til sårbare, udsatte og ældre under COVID-19 krisen. Alle puljer har ansøgningsfrist d. 1. september og er til aktiviteter i 2020.

Ministeren ser desuden frem til at læse resultatet af anden del af spørgeskemaundersøgelsen, som AKKS, DATS og Amatørmusik Danmark udsender på den anden side af krisen.

Tekst: Mette Dahl Trudslev

Foto: Kristian Brasen