Så skete det endelig! Foreningslivet, herunder amatørkulturen, har fået mulighed for at genåbne også indendørs fra i dag den 27. maj. Vi ved at rigtig mange amatørkulturelle foreninger står på spring for at komme igang, men husk at det skal foregå sundhedsmæssigt forsvarligt og under overholdelse af de til enhver tid gældende regler herunder forsamlingsantallet der p.t. er på max. 10 personer.

De til enhver tid gældende overordnede retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen kan du finde HER

De specifikke retningslinjer for foreningsliv og andre folkeoplysende og kulturelle aktiviteter, herunder amatørkulturen, der blev klar tidligere i dag, finder du HER

Mht. kulturarrangementer som f.eks. foredrag om kultur, optræden eller koncert for et siddende publikum, er sådanne arrangementer undtaget for forsamlingsforbuddet men skal iagttage reglerne og retningslinjerne for kulturoplevelser med siddende publikum, hvor det gældende forsamlingsforbud p.t. er på max. 500 personer. Disse retningslinjer finder du HER

Retningslinjerne for kulturarrangementer med et stående publikum er endnu ikke klar.

Du skal endvidere være opmærksom på ledelsens ansvar, som i denne forbindelse er skærpet i forhold til fritidsaktiviteter generelt. I yderste konsekvens er der risiko for, at en forenings ledelse kan ifalde både straf- og erstatningsansvar.

OBS! Vi ved at de indendørs amatøraktiviteter i mange tilfælde er afhængig af adgang til kommunale lokaler. Hvis I oplever vanskeligheder med det, så skriv til akks@akks.dk, så skal vi prøve at hjælpe jer

God fornøjelse og pas godt på jer selv og hinanden derude.

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Peter Rafh Dahm

 

Tags:

Comments are closed

%d