Retningslinjer for udendørs aktiviteter

Så kom retningslinjerne for de udendørs aktiviteter som amatørkulturens foreninger nu må kaste sig ud i. Retningslinjerne er vejledende i forhold til, hvordan udendørs idræts- og foreningsliv kan foreløbe på ansvarlig vis i forhold til COVID-19 og er underlagt Sundhedsstyrelsens til enhver tid gældende retningslinjer vedr. forsamlingsforbud, lokaleadgang og afstand.

Det betyder også at ændringer i Sundhedsstyrelsens retningslinjer for f.eks. afstandskrav vil kunne indebære ændringer i de vejledende retningslinjer. AKKS holder øje og orienterer løbende om ændringerne.

De i øjeblikket gældende retningslinjer fra Sundhedstyrelsen opererer med en max. grænse på 10 deltagere og en afstand på 1 m, der dog er 2 m ved aktiviteter med kraftig udånding som f.eks. korsang, musikudøvelse på blæseinstrumenter og skuespil med fysisk anstrengelse.

De vejledende retningslinjer for foreningernes udendørs aktiviteter finder du HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Privatfoto fra Morsø Gardens turné til kommunens ældrecentre og plejehjem under Coronakrisen.