To nye puljer har set dagens lys. En hvis formål er skabe nye partnerskaber, der gør det muligt for bl.a. kultur-, idræts- og foreningslivet at hjælpe de mest sårbare grupper gennem COVID-19 krisen og en der skal engagere danskerne i udviklingssamarbejde.

Ved en politisk aftale på social- og indenrigsministerens område om tiltag for svage og sårbare grupper indgår en pulje på 10 mio. kr., som kan søges af kulturinstitutioner, skoler og alle foreninger og organisationer på kulturområdet bredt, til nye samarbejdsprojekter omkring udsatte gruppers deltagelse i kulturlivet.

I aftalen indgår også etablering af nye partnerskaber med bl.a. aktører fra kultur, idrætten og foreningerne som skal overvåge situationen og komme med forslag til initiativer, der hjælper hhv. udsatte børn og unge, udsatte voksne og handicappede igennem og efter den isolation, som COVID-19 skaber.

Du kan læse mere om aftalen HER

I regi af CISU – Civilsamfund i Udvikling, er der desuden oprettet en Engagementspulje, hvis formål er i bredest mulige forstand at engagere danskere i udviklingssamarbejde. Dvs. at skabe rammer og rum for at udvikle handlemuligheder og fælles løsninger for en bæredygtig verden med social retfærdighed og klima- og miljømæssig ansvarlighed.

Engagementspuljen giver således mulighed for at afprøve nye metoder og indgå i nye samarbejdsrelationer og det kan ske gennem både lokale, nationale eller internationale initiativer.

Du kan læse mere om puljen HER

Tekst: Susan Fazakerley

Foto: Pixabay

 

Tags:

Comments are closed

%d