Site icon Amatørkultur i Danmark

Rebild fejrer Con Amore Kulturpris

Den 30. september fejrede vinderen af Con Amore Kulturpris 2019, Rebild Kommune de tre foreninger, der havde indstillet kommunen til prisen ved et festligt arrangement i byrådssalen i Støvring, der bød på bobler, cupcakes og masser af kultur.

Rebilds borgmester Leon Sebbelin bød velkommen til arrangementet, mens de tre foreninger, der havde indstillet Rebild til prisen: Sirenerne, Skørping Marionetteater og Skørping Sangforening af 1895 stod for underholdningen og Kultur- og Fritidsudvalgets formand Gert Fischer holdt en tale, hvor han bl.a. fremlagde nye tiltag og visioner for fremtidens kulturliv i Rebild.

AKKS og DATS var repræsenteret af jurymedlem Birgit Overgaard, der overdrog diplomer til de tre foreninger og kunne berette om en dejlig aften med boblevand og cupcakes og masser af glæde over prisen.

Der var mødt mange op til arrangementet, dels fra Kultur- og fritidsudvalget og dels fra byrådet. Mest rørende var tilstedeværelsen af den kvinde, der havde startet Marionetteatret for 42 år siden med 50 dukker medbragt fra Østrig. Hun kunne bl.a. overvære opførelsen af et stykke om Con Amore prisen, som Skørping Marionetteater havde udarbejdet til lejligheden.

Sirenerne fulgte efter og fortolkede bl.a.  “Røverne fra Rold” som en gymnastikserie med musikledsagelse af spillemænd på violin, harmonika og guitar, mens Skørping Sangforening af 1895 sluttede af med to sange, hvoraf den ene var Himmerlands “nationalsang”.

Alt i alt var det en festlig aften, der afspejlede mangfoldigheden i amatørkulturen i Rebild.

Tekst: Susan Fazakerley og Birgit Overgaard.

Foto: Tina Lauritsen Rasmussen

 

 

Exit mobile version