“Jeg føler mig som Jacob Fuglsang lige efter en overstået bjergetape – der mangler kun 2 kønne piger, som kysser mig på kinderne, sagde en meget glad udvalgsformand Gert Fischer, da Rebild Kommune blev kåret som vinder af året Con Amore kulturpris.

Kåringen foregik fredag middag på Kulturmødet på Mors, og da også Fredericia Kommune og Vejen Kommune var nominerede, var der spænding til det sidste.

Con Amore Kulturpris er stiftet af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst. Formålet er at sætte positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Den fornemme pris blev fredag uddelt for sjette gang.

De tre nominerede kommuner har ifølge juryen alle skabt gode rammer for amatørkulturen med fokus på velegnede faciliteter, en kulturpolitik der prioriterer amatørkulturen samt et lydhørt og behjælpeligt medarbejderteam, men særligt for Rebild gælder det med juryens ord at: Der gøres meget for kulturen i hele kommunen, og især er der stor fokus på et nært samarbejde i krydsfeltet mellem amatører og professionelle, hvilket er til stor gavn for vækstlaget. Der er plads til forskellighed, det er godt at bo i Rebild Kommune.

I forbindelse med kåringen var der udover en debat på scenen også optrædender af Dunkelfolket, jazzbandet Orfeo, Kulturforeningen Sjørring Sø og Fyrspillene i Sydthy.

Tekst og foto: Pia Longet

 

Tags:

Comments are closed

%d