For 8. gang er Haderslev vært for den Dansk-Tyske Musikskoledag. Det sker den 25 maj. når Haderslev bymidte omdannes til en fest for musikken og næsten 1.400 musikskoleelever fra Kulturregion Sønderjylland-Schleswig spiller mere end 60 timers musik på 11 scener. Hele 92 events kan man finde i programmet, der dækker alle genrer – fra rock og pop, over verdensmusik og elektronika, til klassisk.

Dagen begynder med den officielle åbning på hovedscenen på Gravene kl. 10.00. Herefter åbner de 11 scener, og publikum kan boltre sig i den megen musik, mens byens butikker tager imod publikum med forlængede åbningstider. Derudover kan man på Kannikepladsen møde et FNs verdensmål-event, der sætter fokus på genanvendelse.

Dansk-Tysk Musikskoledag er resultatet af et grænseoverskridende samarbejde mellem de syv grænselandskommuner Tønder, Aabenraa, Sønderborg og Haderslev på den danske side, og Flensburg, Schleswig og Nordfriesland på den tyske. Samarbejdet udmønter sig i en årlig kæmpe event, der afholdes på skift mellem de syv kommuner, og som består i, at der spilles musik af elever fra alle kommunernes musikskoler på scener rundt om i værtsbyen.

Musikskoledagen er en del af Kulturaftalen for Kulturregion Sønderjylland-Schleswig, som du kan læse her. Kultur-aftalen er en samarbejdsplatform, der ud over det nære regionale perspektiv også har en europæisk dimension.

Programmet for dagen kan læses her:

Tekst: Peter Vogel

Foto: Helene Hellensøe Appel

Tags:

Comments are closed

%d