25 repræsentanter fra AKKS´ medlemsorganisationer deltog lørdag den 8. december 2018 i et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kulturstationen i Vanløse, der havde til formål at debattere og diskutere et udkast til nye vedtægter for AKKS.

Udkastet tager afsæt i en organisatorisk model, hvor de fremtidige medlemmer vil være sammenslutninger, der hver især repræsenterer én kunstart, fx. musik, teater, billedkunst m.m. og hvor AKKS primært skal koncentrere sig om det overordnede politiske arbejde.

Mødets diskussionerEkstraordinært rep.møde 2

Mødet havde mange spændende diskussioner, bl.a. om hvorvidt visesangere er musikere eller teaterfolk? Og om gardere er musikere (orkestre) eller sportsfolk (tattoo)? Og om hvordan man afgrænser arbejdsområder og arbejdsopgaver mellem de forskellige organisatoriske niveauer.

Der blev draget paralleller til DIF – Dansk Idrætsforbund (som er en overordnet paraply for en række specialforbund). I DIF er der mellem de forskellige specialforbund ofte diskussioner om det mest hensigtsmæssige tilhørsforhold. Hvis vi for eksempel hopper i vandet, så er svømning, havsvømning, sejlsport, kano, kajak, vandpolo, vandskiløb, triathlon, dykning, kitesurfing og windsurfing ikke i samme specialforbund, selv om de har vandet til fælles.

Diskussionerne fortsætter

Der var stor interesse for AKKS som en overordnet paraply, der skal varetage fælles interesser i forhold til at sikre rammerne for at alle mennesker kan udtrykke sig gennem kunst og kultur og som arbejder for amatørkulturens interesser overfor myndigheder og beslutningstagere. Men også en erkendelse af, at modellen forudsætter at amatørmusikkens mange organisationer samler sig.

Derfor vil AKKS’ bestyrelse, de nedsatte arbejdsgrupper og medlemsorganisationerne nu tænke videre frem mod det ordinære repræsentantskabsmøde i AKKS, der finder sted den 11. juni 2019.

Tekst og fotos: Steen Finsen

Ekstraordinært rep.møde 1

 

Tags:

Comments are closed

%d