Ifølge Lungeforeningen har 600.000 mennesker i Danmark en kronisk lungesygdom, og problemer med vejrtrækningen. De er i alle aldre. Og 100.000 børn af dem er børn med  astma. Så det er store udfordringer mange står over for.

Heldigvis er der en stærk bevægelse i gang med at styrke vejrtrækningen gennem at synge i kor. Og der er et ph.d-forskningsprojekt i gang, der foreløbig tyder på, at det at synge i kor er et meget stærkt supplement til fysisk træning. Mange sangere i Lungekor har desuden stor fornøjelse af at synge. De får det bedre, de bliver glade, de flytter fokus til sangen og væk fra sygdommen, de får venner og de lærer sange og salmer at kende.

Kender du en med lungeproblemer, der kunne tænkes at være interesseret i at synge, så er der en landsdækkende liste over lungekor rundt om i Danmark. Du kan læse mere og se hvordan du finder listen HER

Mange lungekor kaldes stadig KOL-kor, men sygdommen KOL er kun en af mange lungelidelser, så benævnelsen ‘Lungekor’ er mere dækkende, og nok fremtidens betegnelse. KOL udtales i øvrigt både ‘kåll og kool’.

Tekst: Steen Finsen

Foto af KOL-Koret i Greve: Martin Blom Hansen

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: