Den 29. september 2018 vil Vartov i København lægge lokaler til et helt unikt møde mellem amatørmusikkens udøvere samt forskere på området, når AKKS afholder forskningskonferencen ’Mod nye veje for amatørmusikken’.

Amatørmusikkens udøvere i Danmark får nu en chance for at møde forskere, som har specialiseret sig i netop amatørmusikken og dens brugere, og sammen med dem diskutere amatørmusikkens styrker, udfordringer og ønsker for fremtiden.

Internationale forskere på konferencen
AKKS har inviteret nogle af de mest toneangivende forskere i Europa indenfor amatørmusikken til at medvirke på konferencen:

 

 • Stephanie E. Pitts, Professor v. Department of Music, The University of,
  Sheffield. Pitts er en af de yngre forskere, hvis hjerte banker for amatørmusikken, og hun har blandt andet specialiseret sig i kor og orkestres betydning for deres lokalmiljø. Et emne, som også for danske kor og orkestre er meget aktuelt og interessant.

 

 • Töres Theorell, Professor Emeritus v. Stressforskningsinstituttet,
  Karolinska Instituttet, Stockholm. Theorell er en af de helt tunge drenge,
  når det angår forskning i sammenhængen mellem musik og helbred,
  særligt om musikalsk deltagelse kan på-eller modvirke stress.

 

 • Even Ruud, Professor Emeritus v. Institutt for Musikvitenskap,
  Universitetet i Oslo samt v. Norges Musikkhøgskole. Ruud er grand old man
  i Norden indenfor forskning i musikpsykologi, musik og kulturforståelse,
  musikpædagogik og musikterapi, og har blandt andet skrevet
  bogen ’Musikk og identitet’.

 

Med disse tre kapaciteter indenfor amatørmusik-forskningen er der lagt op til nogle spændende timer, som ud over oplæg og paneldebat også vil indeholde workshops, hvor deltagerne sammen bl.a. kan diskutere hvad man som amatørmusikudøver kan bruge forskningen til i det daglige og hvilken forskning, der mangler på området.

’Mod mere viden…’
’Mod nye veje for amatørmusikken’ er en kulmination på AKKS’ ønske om at sætte mere fokus på forskning i amatørmusikken, og på konferencen vil Sofie Holm Nielsen præsentere de væsentligste punkter fra rapporten ’Mod mere viden om amatørmusikken’ som har fokus på amatørmusikkens fordele for fysisk og psykisk velbefindende.  En rapport som AKKS i 2017 fik tilskud fra Statens Kunstfond til at udarbejde. Rapporten giver desuden et billede af hvor amatørmusik-forskningen er lige nu, samt på hvilke områder, der kan sættes yderligere ind indenfor forskningen.

Håbet er at ’Mod nye veje om amatørmusikken’ bliver en inspirerende saltvandsindsprøjtning til et område, som ikke normalt har det helt store forskningsfokus, udtaler Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS, og tilføjer at netop det spændende mix af amatørmusikudøvere og repræsentanter fra forskningsområdet blandt deltagerne, kan give nogle rigtigt spændende diskussioner og måske endda pejlinger for amatørmusikkens fremtid.

AKKS Forskningskonference ’Mod mere viden om amatørmusikken’
29. september 2018, kl. 10-16
Vartov
Farvergade 27
1463 Kbh. K.

Pris for at deltage i konferencen er 400 kr. Tilmeldingsblanket til konferencen kan findes HER

Læs meget mere om konference HER

Tags:

Comments are closed

%d