En repræsentant for Dansk Amatør Orkester Samvirke (DAOS) er i Slovenien som en ud af fem finalister til den første AMATEO Award, der uddeles første gang i aften, torsdag 10. maj

 

AMATEO:

 

AMATEO er det europæiske netværk for aktiv deltagelse i kulturelle aktiviteter, stiftet 2008, og i år uddeler netværket for første gang sin pris som anerkendelse af ekstraordinære amatørkulturprojekter, som har stor betydning i sine samfund.

Indstillet har været næsten 50 projekter fra 16 forskellige lande. Herudaf er fem nomineret til prisen, og de kommer fra Danmark, Belgien, Nederlandene, Slovenien og Skotland. Alle fem præsenteres ved prisuddelingen i Kranj i Slovenien 10. maj. En begivenhed, som indgår i både AMATEO’s konference ”Before you say yes” i Ljubljana og den årlige slovenske Amatørkulturuge, begge arrangeret af AMATEO’s medlemsorganisation i Slovenien, den slovenske fond for aktiv deltagelse i kulturelle aktiviteter (JSKD).

Bredden i de indstillede projekter overraskede positivt en af AMATEO nedsat jury, der har udvalgt først de fem nominerede og derefter den endelige vinder:

”Jeg er begejstret over bredden i de meget forskellige indstillede projekter til denne vores første AMATEO-pris, og det har været meget inspirerende og motiverende for juryens arbejde at have en så stor mængde af højt kvalificerede indstillinger,” siger Susan Fazakerley, København, der er præsident for AMATEO og sekretariatsleder i Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS), en af AMATEO’s danske medlemsorganisationer.

AMATEO har 31 medlemsorganisationer i 14 europæiske lande, og AMATEO administrerer over fire år et Europa-dækkende projekt, som har modtaget tilskud fra Europa-Kommissionens kulturprojekt Creative Europe.

 

DAOS:

 

DAOS’ sommerstævne i Askov er vurderet til at kunne blive et modeleksempel for hele Europa. Juryen blev imponeret af det grundlæggende simple, men effektive koncept for sommerskolen, der dækker alle generationer og fokuserer på klassisk musik. Gennem det enkle koncept er DAOS i stand til at nå ud til mange mennesker, der arbejder med klassisk musik i deres fritid, og sikre deltagere fra alle aldersgrupper, som dermed får et nyt og bedre grundlag for deres musikudøvelse.

Dansk Amatørorkester Samvirke (DAOS) er en landsorganisation for danske amatørsymfoniorkestre og danske kammerorkestre. Ca. 75 danske amatørsymfoni- og kammerorkestre med tilsammen ca. 2800 medlemmer er tilsluttet DAOS, og ethvert amatørorkester, der beskæftiger sig med symfonisk eller dermed beslægtet musik, kan optages. Endvidere kan optages personlige medlemmer, musikskoler, institutioner og andre.

Sommerstævnet 2018 bliver helt sikkert en fantastisk symfonisk sommeruge og afvikles 28. juli-4. august. 1949-57 blev stævnerne holdt i Kerteminde, men så flyttede de til Askov Højskole, som siden har dannet ramme om stævnet, nu sammen med Musisk Center Danmark (MCD), Askov. I de senere år har deltagertallet ligget nogenlunde stabilt omkring 260-280, som møder seks dirigenter og 10-12 instruktører.

 

Tags:

Comments are closed

%d