Arts Take Part projektet i regi af Amateo, sætter i foråret 2018 en række internationale initiativer og aktiviteter i gang, som du kan deltage i på forskellig vis. Det ene er CONNECT, der er et internationalt møde centreret om, hvordan vi bedst når udfordrede og marginaliserede unge. Det andet er Amateo Award 2018, hvor du kan indstille gode amatørkulturprojekter til hæder og ære.

CONNECT er fællesbetegnelsen for et møde, der består af workshops, en konference og et kursus, der i løbet af 4 dage i marts vil sætte særligt fokus på hvordan man skaber kunstneriske aktiviteter for især udfordrede og marginaliserede unge.

Et af de spørgsmål CONNECT vil forsøge at besvare, er således hvordan vi som amatørkulturorganisationer når de unge, som vi ikke normalt når. Hvad enten de er ensomme, overvægtige, handicappede eller bor i øde områder. Det handler om hvorvidt der er fælles erfaringer vi kan dele på tværs af landegrænser og fælles projekter vi kan sætte i værk og hvordan vi gør en forskel.

CONNECT finder sted i dagene fra den 16.-20. marts 2018 i Deventer i Holland. Programmet er sammensat så både unge kreative og organisations folk kan deltage side om side i en blanding af individuelle og fælles aktiviteter i krydsfeltet mellem teori og praksis, der blander oplæg, studiebesøg, optrædender, gruppearbejde og cafédebatter.

Du kan læse mere om CONNECT her og  her, hvor du også kan tilmelde dig.

CONNECT er arrangeret af Amateo i samarbejde med Theater Platform (NL) og Kunstbaken Festival (NL).

Amateo Award 2018

I dagene fra den 10-12. maj 2018 bliver det så tid til Amateos årlige konference og generalforsamling, der denne gang finder sted i Ljubljana i Slovenien med et tema om amatørkulturens sociale rolle og alt hvad det indebærer i forhold til den kunstneriske praksis. Her vil en af aktiviteterne være, at uddele the Amateo Award for første gang i forbindelse med Amateo’s 10 års jubilæum.

Prisen gives til det amatørkultur projekt, der har gjort den største forskel for det samfund, den er en del af hvor end det måtte befinde sig i Europa. Der kan indstilles kandidater til prisen frem til 15. februar 2018, hvorefter en jury vælger 5 nominerede og den endelige vinder kåres i Slovenien i maj.

Du kan læse mere om hvordan du nominerer her, hvor du også finde vejledningen og det skema du skal anvende.

Det var lidt om forårets aktiviteter indenfor amatørkulturen i Europa. Flere er er på vej, så hold dig løbende orienteret…

Tekst: Susan Fazakerley

Tags:

Comments are closed

%d bloggers like this: