Danmarks største musikalske træf i Tivoli

Med 245 koncerter fordelt på 14 scener afviklet over to dage er Musikskoledage i Tivoli Danmarks største musikalske event for de danske musikskoleelever. I år er der tilmeldt næsten 6000 børn og unge fra 72 forskellige musikskoler. Udover et rekordstort antal danske musikskoler bliver der i år også deltagelse af unge fra Grønland og Canada.  Det er 28. gang Musikskoledagene indtager Tivoli, og de musikalske træf finder sted i dagene den 6. og 7. maj fra kl. 11:30

14 scener og et mangfoldigt program
Man har i år måtte afvise enkelte ensembler pga. den store interesse blandt musikskolerne, hvilket jo bare viser den store interesse for at spille, synge og danse. Et dyk ned i programmet vidner da også om, at gæsterne bliver præsenteret for en bred vifte af musikgenrer. Hvordan lyder f.eks. gypsijazz spillet af elever fra Københavns Kommunes Musikskole, verdensmusik fra Rudersdal og tværfløjter fra Høje-Taastrup? Det, og meget andet, får gæsterne svar på over de to dage Musikskoledagene varer i Tivoli.

Blandt årets nyheder finder man bl.a. en ny singer-/songwriterscene på 1. sal i ”Woodhouse” – med udsigt til Plænen.  Her vil eleverne optræde med egne kompositioner og sange. Tanken er at sætte fokus på de unges egne evner til at skabe ny musik & tekst. Programmet byder også på musikparader, promenadekoncerter, ShuBidDua-sange, Frank Sinatra-klassikere, heavy rock, steelbands og salsa. Det er som om, at kormusikken har et solidt tag i mange musikskoler; der bliver mulighed for at opleve et kor med 220 sangere på Plænen.

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:
”Vi er meget stolte over den støt voksende succes musikskoledagene har haft gennem mere end 25 år; det er dage, hvor de unge og deres lærere glæder sig til at vise, hvad musikskoleelever kan. Anerkendelsen fra publikum betyder meget for motivationen – der er ingen genveje, når man står foran en fyldt, veloplagt sal!”

Underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel siger om Musikskoledagene:
”Musikskoledagene i Tivoli giver mange børn og unge mulighed for at teste sig selv foran et publikum på en af Tivolis velkendte scener. Vi er i Tivoli stolte af at være med til at bidrage til Danmarks musikalske vækstlag på denne måde – og af at give en masse unge en helt speciel oplevelse, der kan nære motivationen.”

Musikskolepriser på Plænen
Ved samme anledning uddeler DAMUSA (Danmarks Musikskolesammenslutning) sine to priser Årets Musikskoleensemble og Årets Musikskolekommune. Det sker søndag d. 7. maj på Plænen.

Musikskoledage i Tivoli afvikles for 28. gang i træk, og er det eneste landsdækkende arrangement for musikskoleelever i Danmark.