For der var over 10.000 gæster til det som arrangørerne kalder en demokratisk ungdomsfestival henvendt til de 15-19 årige. UFM er inspireret af Folkemødet på Bornholm, men skræddersyet til unge på ungdomsuddannelserne. Tanken er at demokrati er mere end at stemme ved valg, men også handler om mødet mellem tanker, drømme, visioner og håb. Indholdschefen for UFM, Olav, udtaler således:

ufm_2016_2”Vi kalder det en demokratifestival for at nå en så bred en vifte af organisationer – og deltagere – som muligt. Der er ikke noget tema, men vores slogan er: Nutidens udfordringer skal løses med fremtidens borgere”

Overalt på arealet overfor ZOO i Søndermarken var der telte, boder og udendørs diskussionsområder og blandt deltagerne fandt man ungdomspartierne, spejderne, Grundtvigs Forum, DR, fagbevægelsens organisationer, Grænseforeningen og unge i Sydslesvig, flere sociale organisationer, højskolerne, enkelte politikere, idrættens organisationer og sågar kulturministeriet, mens kulturen var repræsenteret af Roskilde Festival, Den rytmiske Højskole og Hip Hop Hub Rapolitics.

ufm_2016Udover masser af events med musik, folkedans og poetry slam, var der debatter i teltene, hvor der blev diskuteret alt fra hævnporno, over radikalisering til sociale medier, mens der på hovedscenen blev sat spot på karaktertyranniet og uddannelsessystemet med bl.a. Lars Løkke Rasmussen, Bertel Haarder og Thomas Blachman og der i teltene var workshops hvor de unge deltagere fra især ungdomsuddannelserne på Frederiksberg udviklede nye ideer og løsningsforslag på konkrete samfundsmæssige udfordringer.

UFM 2016 var således en stor succes og UFM 2017 er allerede i støbeskeen, blot ønsker Ungdomsbureauet, der arrangerer mødet, at nå endnu bredere ud næste år, så man f.eks. også når de socialt udsatte unge.

Du kan læse mere om UFM16 her

Tekst og foto: Steen Finsen og Susan Fazakerley

Tags:

Comments are closed

%d