Herning vinder Årets AmatørKulturKommune

AKKS og DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed har i fællesskab taget initiativ til uddelingen af prisen, hvor de tre kommuner Esbjerg, Albertslund og Herning var nomineret.


En stolt vinder

“Det er jo et skulderklap og en anerkendelse. Selvom det ikke er det, der driver værket i hverdagen, så er det skønt med en synlig tilkendegivelse og en nominering fra baglandet. Amatørkulturen trækker måske ikke altid de store overskrifter i medierne, men der er i vores kommune en stor substans og en kvalitet i de ting, der bliver lavet. Hos os har vi lavet en langsigtet strategisk indsats for området, og vi hjælper gerne med rammer, sparring og økonomi,” understreger Johs. Poulsen (RV), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning.

I indstillingen af Herning kommune hed det blandt andet: “Herning Kommune er en fantastisk kommune at skabe amatørteater i, og kommunen er aldrig længere end en telefonopringning væk. Kommune lægger stor vægt på samarbejder på tværs mellem vidt forskellige foreninger, hvilket skaber en unik udvikling. Og endelig har man i Herning blik for fødekæden og samarbejder mellem amatører og det professionelle. ”
Indstillingen er indsendt af: Kirsten Aastrup, teaterildsjæl og formand for Vildbjerg Amatørteater.

Tekst: Lene Grønborg Poulsen

Foto: Michael Amtoft