Dette fremgår af en pressemeddelelse offentliggjort på kunst.dk den 11. april 2016. I den forbindelse udtaler formanden for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Bente Dahl, følgende:

”Amatørmusikken er en vigtig del af dansk kulturliv. Det frivillige musikalske engagement understøtter gode og engagerede menneskelige fællesskaber og fungerer samtidig som en vigtig fødekæde og samarbejdspartner for det professionelle musikliv. I musikudvalget glæder vi os til fremover at få bedre muligheder for at støtte og styrke kvalitet og mangfoldighed inden for alle amatørmusikkens genrer i hele landet”

Hun fortsætter: ”Tilskudsstrukturen har i mange år været uigennemskuelig pga. alt for mange puljer og mellemled. Nu samler vi tilskudsordninger – og det vil forhåbentligt gøre det nemmere for musikmiljøet at søge om økonomisk støtte til amatørmusik.”

Den fremtidige støtte til amatørmusikken vil være rettet mod aktiviteter samt den professionelle administration, der knytter sig til at gennemføre disse aktiviteter. Beslutningen forventes at give mere gennemskuelighed i tilskudsuddelingen, og Statens Kunstfond regner derfor med i de kommende år at få et solidt grundlag for at videreudvikle støttestrukturen på amatørmusikområdet yderligere.

Alle landsdækkende organisationer og foreninger samt arrangører af landsdækkende aktiviteter på amatørmusikområdet vil kunne søge puljen. Puljen får ansøgningsfrist én gang årligt, første gang den 15. august 2016, hvor der kan søges om tilskud til aktiviteter i 2017.

Tags:

Comments are closed

%d