Videncenter Forskning

Vision

Fuldført forskning

Forskningstemaer                    

AKKS er

spilleGLÆDE   Vækstlag      

  KOR   information 

             SangGlæde             Rådgivning

netværk  SAMARBEJDE

    CON AMORE  

  Mandskor   ungdom

Orkester  FolkeMusik

  Nyheder   VISESANG

KULTURpolitik   Norden   

    Musikalsk fødekæde

FORSKNING i AMATØRMUSIK

                Bygarder

   UNGDOMSKOR
SYMFONIORKESTER BIG BAND    

ErfaringsUdveksling

        POLITISKE INITIATIVER

         VIDENdeling

  BRASS BAND
                       Europa

           udvikling   

 

Sankt Annæ - en vigtig musikalsk fødekæde

 pasted-image-15Hvem kan levere et både 40 års pigekors- og et 90 års drengekors-jubilæum samme år? Hvem leverer gode amatør- og professionelle sangere og musikere til det danske musikliv år efter år? Sankt Annæ Gymnasium (SAG) har i mange år uddannet børn på et musikalsk højt plan. Mange kender skolen under navnet Sangskolen.

I 2014 har Sankt Annæ Pigekor afholdt 2 store jubilæumskoncerter. Først en koncert i Musikkonservatoriets Koncertsal i København - den smukke historiske gamle DR koncertsal - og dernæst en stort anlagt koncert i Tivolis Koncertsal med dygtige venskabskor med i alt 200 syngende piger og et jazzband. Et højt niveau og et bredt repertoire blev præsenteret.

Københavns Drengekor hedder også Det Kongelige Kantori. Korets 90 års fødselsdag blev markeret ved en stor koncert i Københavns Domkirke med opførelsen af Händels oratorium SAUL. Både drenge og piger har mange muligheder i dagligdagen for at praktisere og udvikle deres sangerevner. Dette har stor betydning for deres videre musikalske aktiviteter enten som amatør eller som professionel.

pasted-image-17Dette kan kun lade sig gøre med en god uddannelse. Allerede i SAG´s folkeskole-klasser er der fagene sangundervisning, kor og hørelære - og det er vel at mærke hver dag! Og det fortsætter klassetrin efter klassetrin. Det skal give resultater. Også i livet i øvrigt. Korlærer Kim Nandfred siger hertil: 'Korsangens træning i fokusering med kærlig disciplin er guld værd i ethvert samfund'.

At det er sjovt siger Hanne: Det er så dejligt at synge, vi kommer i godt humør, vi er gode venner, og så går lektierne meget lettere.'

Sankt Annæ som skole udvikler sig også. Sanginspektør Mogens Halken fortæller: 'Fra 1. januar 2014 blev SAG et selvstændigt MGK-center, og dermed en del af det landsdækkende net af Musikalske GrundKurser. Vi glæder os meget over dette og de musikalske resultater, det vil give de unge drenge og piger i fremtiden'.

At det hele batter noget ses bl.a. af, at Sankt Annæ Pigekor sidste sommer deltog i en international korkonkurrence i Rom, og her fik 2 guldmedaljer - en i hver af kategorierne: Kirkeligt repertoire med akkompagnement, og moderne kirkeligt repertoire, samt fik en specialpris for bedste opførelse af et værk.

Jubilæumskoncerterne viste høj kvalitet, og besøget på SAG gav også indtryk af en evigung og moderne skole, hvor man næsten ikke kan vente på 50- og 100-års-koncerterne med både gammel og ny musik, og en masse nye voksne mennesker ude i det danske musikliv i årene fremover.

Af andre aktiviteter har Sankt Annæ også et Big Band og et Symfoniorkester blot for at nævne et par stykker.

Tekst og foto af Steen Finsen

 

 

AKKS kort

 AKKS er en paraply-
 organisation
for 20
 nationale amatørmusik-   

 og kulturorganisationer